Sätt icke-rökarnas rätt före rökarnas

Hur är det möjligt att Heimstaden, år 2021, hellre ser till rökarens rätt att röka på sin balkong än till vår rätt att slippa passiv rökning i vårt eget hem?

Insändare 8 juli 2021 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Våra barns rum, leksaker, kläder stinker rök då vår granne röker på balkongen, som ligger bredvid deras fönster, kanske 15 gånger per dag. På sommarhalvåret måste vi alltså välja mellan att svettas ihjäl på grund av att vi måste stänga alla fönster eller utsätta våra barn för passiv rökning? 

Heimstadens svar är att de inte kan göra något, att vi får prata med grannen. 

Det har vi gjort men det hjälpte givetvis inte. Här måste ett så stort fastighetsbolag som Heimstaden kunna gå i Lundbergs fotspår och sätta icke-rökares rätt till ett rökfritt hem före rökarens rätt till att förgifta sina och våra barns lungor. Punkt. 

Besviken hyresgäst

 

Svar direkt

Det är inte ovanligt att vi får in klagomål om grannar som röker, och vi förstår att det upplevs som jobbigt, men som hyresvärd är det lite vi kan göra, lagen är som den är och vi kan inte förbjuda rökning på balkong. Vår rekommendation är att man pratar med sin granne, och om det inte leder någon vart och problemet kvarstår, då får vi försöka medla i situationen. 

Robin Wilhelmsson, kommunikationschef Sverige Heimstaden

Ämnen du kan följa