Viktigt att locka fler tjejer till fotbollen

Socialdemokraternas Annette Sjöö vill se fler konstgräsplaner i kommunen.

Vi socialdemokrater tycker det är viktigt att locka fler tjejer till fotbollen och öka tjejers möjligheter till ett aktivare liv, skriver Annette Sjöö.

Vi socialdemokrater tycker det är viktigt att locka fler tjejer till fotbollen och öka tjejers möjligheter till ett aktivare liv, skriver Annette Sjöö.

Foto: Sanna Eriksson

Insändare2023-04-21 05:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Ta tillvara på tjejerna och satsa på Ektorps IP" NT 20/4

Det är glädjande att Norrköping har ett rikt föreningsliv med engagerade personer som kan skapa goda möjligheter för unga tjejer och killar att idrotta. Att idrotten och i detta fall, fotbollen, är på uppgång bland tjejer är bra för hela staden och därför blir jag glad att insändaren lyfter detta viktiga ämne. 

Den problematik som insändaren lyfter är allmänt känt och nu är det av största vikt att vi tar tag i de problemen från politikens håll. Jag som gruppledare för Socialdemokraterna i kultur- och fritidsnämnden är beredd att ta frågan vidare gällande etablering av fler konstgräsplaner i syfte att skapa fler tillgängliga träningstider för tjejfotbollen i staden. Vi socialdemokrater tycker att det är viktigt att locka fler tjejer till fotbollen och öka tjejers möjligheter till ett aktivare liv. 

När det gäller underhåll av befintliga planer kommer vi också ta frågorna vidare för att säkerställa att planerna håller gott skick, skottas på vinterhalvåret och att området runt om rustas upp. Att alla barn och unga får möjligheten att idrotta under goda förutsättningar är något som Socialdemokraterna alltid kommer värna. Jag hoppas att även Borgerlig samverkan lyssnar och agerar.