Riskera inte våra barns hälsa på skolgården

Protesterna mot skicket på Smedbyskolans skolgård fortsätter.
Protesterna mot skicket på Smedbyskolans skolgård fortsätter.

Vårdnadshavare till barn på Smedbyskolan går inte längre med på att skolan har en skolgård de anser kan ge barnen både sjukdom och allergi.

Insändare 10 februari 2021 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Smedbyskolan och dess provisoriska paviljonger i all ära. Även att det nya bygget är fördröjt. Men att skolgården ser ut som den gör. Det går vi vårdnadshavare inte med på.

Med det sagt är det inte smutsen som hänger med hem från grusplanen som är det huvudsakliga problemet. Det som verkligen stör och oroar oss är att det är en farlig miljö att vistas i. Vem säger att våra barn inte kommer att utveckla sjukdom eller allergi på grund av grus och farliga partiklar som yr runt på gården. Vem finns då till hjälp? Vi har läst artiklarna i tidningarna, vi har fått de lama mejlen från rektorerna men det vi Inte sett är något ifrån utbildningskontoret. Var är stödet och planen i detta? Vi kräver handling från er sida och det gör vi nu snarast då vi är många vårdnadshavare som planerar att argumentera för vår sak. 

Våra barn kan inte föra sin egen talan i detta och då är det vi vuxna som behöver agera mellanhand och meddela att detta går vi inte med på.Vad är planen och hur tänker ni på utbildningskontoret när ni menar att ni har fokus på våra barn. Hur kan dilemmat kostnad för asfaltering överväga våra barns hälsa? Det är något som vi inte förstår.

Ämnen du kan följa