Ringled för bilar är en jämställdhetsfråga

Förslaget i en tidigare insändare att lösa trafikproblemen på Östra Promenaden genom att bygga fler cykelvägar och färre bilvägar möter motstånd från Roland Ekinge.

Bygg ny bro över Strömmen eller en tunnel under den för att lösa problemen med genomfarten, föreslår insändarskribenten.

Bygg ny bro över Strömmen eller en tunnel under den för att lösa problemen med genomfarten, föreslår insändarskribenten.

Foto: Fredrik Rosander

Insändare2021-02-16 20:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Ju fler vägar desto mer trafik" NT 5/2

Insändarskribenterna löser inte ett trafikproblem som fungerar för alla medborgare i staden.  Allt levande i naturen blir äldre för att så småningom dö. Det gäller också oss människor. Det är naturens fundamentalprincip.

Man kan inte tänka bort det faktum att många personer som slutar sitt arbete fortfarande är pigga och vill leva vidare. De väljer att inte cykla utan att fortsätta att köra sin bil några år till.  Klokt nog för sjukhusen är fulla ändå och behöver inte fler hjärnskakningar och avbrutna händer och ben.

Problemet med stor trafik på Östra Promenaden kan och bör lösas på ett annat sätt.

Den som kommer i bil söderifrån på Söderköpingsvägen/E22 och skall passera Hamnbron är ju stollig om han, eller hon, inte fortsätter på Östra Promenaden. 

Försöker man köra runt stan på Söderleden så hamnar man först i ett stopp med trafiksignaler innan man kommer upp på Söderleden. Väl uppe på leden möter man långt senare de som fortsatt sin färd på Promenaden. Man har tagit en stor omväg eftersom alla måste passera samma bro.

Gör en riktig avfart från Söderköpingsvägen till Söderleden, och bygg en bro över eller en tunnel under Strömmen. Anslut sedan till E4:an längre fram. En riktig fungerande ringled har uppstått. Om några år kör vi alla i elbilar så att tänka bort bilen är nog oklokt.