Resenären har tröttnat på att chaufförerna kör förbi hållplatsen

Jag har nu tröttnat på att stå på hållplatsen och veta med mig att jag behöver vara orolig för att inte komma med, skriver insändarskribenten.

Insändarskribenten tycker att Östgötatrafiken har stora brister.

Insändarskribenten tycker att Östgötatrafiken har stora brister.

Foto: Magnus Andersson

Insändare2024-10-13 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När man betalar månadsvis för att få åka med kollektivtrafik känns det ganska uppenbart att man har alla förutsättningar att komma med den buss man ska med i tid förutsatt att det inte händer något på vägen som gör fordonet försenat. Vi betalar för att få skjuts från hållplats till hållplats.

Jag har nu tröttnat på att stå på hållplatsen och veta med mig att jag behöver vara orolig för att inte komma med den buss jag ska åka med, för att chaufförerna inom Östgötatrafiken inte förmår sig att stanna på den hållplats som de ska, för att jag inte lyser med min telefon i tid i mörkret. Det är inte meningen att man ska behöva det, enligt mig. Det visar starkt på att chaufförerna inte visar någon som helst hänsyn till ifall att det är någon som t.ex är blind, har knapptelefon eller har mobilen urladdad som ska på bussen i tid.

Det är nu ungefär fyra gånger som jag personligen blivit förbikörd och det har tagit mig två timmar att komma hem. Senast under den här veckan som varit hände det nästan två gånger på samma dag! Jag pratade med chauffören under den andra, nästan missade turen, där han skriker på mig att jag behöver lysa med min ficklampa annars ”ska jag inte stanna för dig”, sa han.

Jag rapporterar detta till Östgötatrafiken där jag förklarar situationen och får ett extremt arrogant svar tillbaka. Det visade sig att ledningen är inte mycket bättre dem heller.

Jag tycker att man ska sluta uppmana till kollektivtrafik när kollektivtrafiken ändå inte gör sitt jobb varken i ledningen eller som chaufförer.