Regionens ledning måste lyssna på personalen

 Lägg allt överskott på personalen annars ska ni verkligen skämmas, skriver signaturen Tacksam patient som uppskattar vårdpersonalen. Genrebild.
Lägg allt överskott på personalen annars ska ni verkligen skämmas, skriver signaturen Tacksam patient som uppskattar vårdpersonalen. Genrebild.

När man läser NT och får se att regionen går med vinst på 520 miljoner så blir man förundrad. En halv miljard.

Insändare 4 februari 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Regionen går med en halv miljard i vinst" NT 25/1

Självklart är regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S) glad. Men samma Kaisa Karro har för inte så längesen påtalat att 300 tjänster inom Region Östergötland ska bort.

Förlåt om jag som vanlig människa inte får detta att gå ihop.

Det är ett stort hån mot all vårdpersonal som slitit som djur under denna pandemi och knappt får en krona extra för allt extrajobb de får göra.

Det enda de styrande säger när personalen klagar på dessa arbetsförhållanden är att ”vi hör vad ni säger” och ”vi tar det med oss”.

Men sen då? Händer ingenting som vanligt!

Efter att ha varit inlagd på sjukhuset i Norrköping nyligen, så har jag verkligen stor beundran och tacksamhet till all vårdpersonal jag fick träffa.

Personal som ska göra fler och fler uppgifter och även göra sådant dom ej är tillräckligt utbildade för. Det är inte klokt att regionens ledning inte lyssnar mer på sin fantastiska personal. Tänk på alla dem som sliter på golvet, det är till dem den höga vinsten ska gå. Lägg allt överskott på personalen annars ska ni verkligen skämmas.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa