Quislingar på Porten

Insändarskribenten kände sig trygg på Curva Nordahl under matchen mot Djurgården, men kritiserar de som sålde sina platser till motståndarlagets supportrar.

Insändarskribenten kände sig trygg på Curva Nordahl under matchen mot Djurgården, men kritiserar de som sålde sina platser till motståndarlagets supportrar.

Foto: Niclas Sandberg

Insändare2019-11-11 12:32
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag liksom många andra trogna Peking supportar kunde konstatera i lördags från Curva Nordahl att både Östra och VM-läktaren på Östgötaporten var besudlade med Djurgårdsanhängare, på grund av att icke trogna IFK-supportrar hade sålt sina årskortsplatser för egen vinning.

Detta fick till konsekvens att besökarna från huvudstaden i princip härjade fritt mellan raderna bland övriga ordinarie Snoka-supportrar, i stället för att uppehålla sig på anvisade sektioner. Strax efter avspark märktes att den festliga stämningen övergick till ett mer hätskt och provocerande uppträdande bland gästande supportrar, vilket senare resulterade i förödelsen efter slutsignalen när dessa horder stormade planen.

Därför undrar jag varför inte dessa så kallade supportrar från storstäderna kan respektera gällande regler? Detta med tanke på att ingen av de cirka 6 500 IFK supportrarna bröt sig in på planen i Malmö efter slutsignalen 2015.

Vidare har jag mycket svårt att förstå varför det är tillåtet att medföra ölflaskor från serveringen in på läktarplats. Detta måste upphöra inför kommande säsong, för annars finns det en överhängande risk att bland annat barnfamiljer uteblir framöver, när inte allmän ordning kan garanteras på läktarna. 

Sammanfattningsvis kände jag mig både trygg och tacksam för min plats på Curvan tillsammans med övriga skötsamma vitblåa supportrar.