Hur tänker Finspångs församling?

Varför drar Finspångs Församling ner på sopplunchen till en gång i månaden nu när soppluncherna börjat komma igång efter pandemin?

Beslutet att dra ned på soppluncherna på Mariagården till en gång i månaden möter protester från både volontärer och gäster.

Beslutet att dra ned på soppluncherna på Mariagården till en gång i månaden möter protester från både volontärer och gäster.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-10-20 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Soppluncherna är mycket uppskattade av besökarna speciellt de ensamstående och den volontärsgrupp som börjar byggas upp och som kan använda även till annan verksamhet på Mariagården och inom församlingen. Detta beslut kom oväntat för volontärerna och personalen på Café Oasen eftersom det ska satsas på diakonal verksamhet och volontärer. Något samråd har heller inte hafts med personal och volontärer utan man fick ledningsgruppens beslut att rätta sig efter. En protestlista med ett 50-tal namn överlämnades till Kyrkoherden den 8 juni och sedan dess är det tyst. Är detta början på avvecklingen av Café Oasen?

Besvikna Volontärer och soppgäster i Finspångs Församling

Svar direkt

Tack för engagemanget kring frågan om våra soppluncher på Mariagården. Det stämmer att vi dragit ner på antalet soppluncher på Mariagården, däremot har vi öppnat för möjligheten att varje vardag kunna komma hit och äta en lättare lunch. Vi kommer att gå ut med tydligare information om detta i närtid. Dessutom finns det möjlighet att äta sopplunch i Rejmyre varje vecka och i Hällestad och Skedevi en gång i månaden.  En av anledningarna till att vi minskat på soppluncherna på Mariagården är att vi vill bredda vårt utbud, vilket vi också gjort genom ”Onsdag kväll på Mariagården” ett arrangemang som vi nu sett lockar andra målgrupper. Vi vill ha en varierad verksamhet så vi når så många som möjligt. 

Pär Österlund, Kyrkoherde