Problemen i skolan behöver belysas

Den skolan mina barn går på; där har mer än hälften av hela låg och mellanstadiet kantats av sjukskrivna och utbrända lärare.

Skolan tampas med problem som behöver belysas, menar insändarskribenten.

Skolan tampas med problem som behöver belysas, menar insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-11-11 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ständigt nya rektorer fram tills nyligen då en vad som verkar vara en bra rektor äntligen kommit på plats. En efter en efter en av klassens lärare blir utbrända, barnen har haft fler vikarier än fasta lärare. Behöver jag påpeka att detta påverkar barnen och deras inlärning och mående?

Jag kan bara tala för mina egna barn och det märks tydligt att det kommer bli svårt att må målen. Rektorerna lägger ständigt locket på, väldigt lite information ges ut. Vi börjar känna att även nuvarande rektor går åt det hållet; tyst och fåordig med vad som händer. Detta gör mig oerhört förbannad; för det första tycker jag såklart att det är hemskt för barnen, de missar så mycket, och jag lider med lärarna som blir utbrända. Är det verkligen så vi vill att vårt samhälle ska se ut?

Politiker efter politiker pratar om att allt börjar med våra barn, det börjar i skolan. Ok säger jag; hur går det då tycker ni? Det är en skrämmande utveckling, och mycket kommer bli sämre innan det ens kan börja bli bättre. Sverige är ett land där det blundas till vänster och höger om var och vartannat område, till slut brister det.

Till alla politiker som säger att allt börjar i skolan; börja med att sätta er in hur saker och ting fungerar i skolan i verkligheten. Först då när vi vågar bli varse om hur illa det är, kan ni också börja göra något åt problemen!