Politiskt självmord?

Insändare2019-12-03 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För ett antal år sedan när skattefientliga partier fick makten att påverka så började skattesänkningarna, så kallade jobbskatteavdrag.
I dag går undersköterskor och annan vårdpersonal i Norrköpings kommun på knäna på grund av besparingar. Sjukhus i Stockholm varslar hundratals av sin vårdpersonal om uppsägning.
Alla undrar vad som gått snett och vissa skyller på invandring andra på en kanske kommande lågkonjunktur. En del skyller på inkompetenta politiker som gjort felsatsningar på några miljoner kronor.
Men om vi inte ser att det beror på minskade skatteintäkter så är vi blinda. Vår välfärd har på grund av jobbskatteavdag under åren 2007 till 2017 förlorat cirka 900 miljarder kronor.
Så om vi ska ha en välfärd värd namnet i vårt stolta land så strunta i om det är politiskt självmord att lyfta frågan om skattehöjningar.
Vi behöver pengarna, så alla partier – oavsett om ni är röda gröna blå eller bruna –  se verkligheten och höj skatten för det är den som finansierar vår välfärd, oavsett vad ni tror och tycker.