Politisk trovärdighet efter valet

Ett allmänt val handlar ju mest om vad partierna vill framåt.

Insändare 11 juli 2022 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi som väljare ska rösta på det parti som vi tycker har de bästa idéerna för framtiden. Men spelar inte historien någon roll alls? Till exempel vad man som politiker tidigare åstadkommit eller som i Reidar Svedahls fall - vad man inte har åstadkommit. 

 

Jag läser nu artikel efter artikel om hur Svedahl ska förbättra näringslivsklimatet efter valet i september. Jag har dock inte glömt att just Svedahl varit ansvarig för näringslivspolitiken de senaste åtta åren. När Svedahl tillträdde 2014 så låg kommunen på plats 189 av totalt 290 kommuner i svenskt näringslivs ranking av bästa företagsklimat. Nu åtta år senare har kommunen avancerat nedåt till plats 263. Förutom nästan bottenplacering i rankningen så anger företag fortfarande att politiker och tjänstemän har en dålig attityd och ger dålig service. 

 

Svedahl riktar nu exempelvis kritik till förtroendevalda och tjänstemän i byggnads-och miljöskyddsnämnden att de agerar företagarfientligt. Men det är ju Kvartetten - det styre där Liberalerna och Reidar fortfarande ingår som utgör majoritet i alla politiska församlingar. Det är ju Kvartetten som står bakom det som Svedahl kritiserar. 

 

Hur många stolar ska Svedahl sitta på fram till valet? Å ena sidan i maktens korridor och vara kommunalråd, å andra sidan i media och gå i opposition mot de beslut som Kvartetten står bakom? Eller ska jag tolka detta avståndstagande från ansvar som att Liberalerna nu frigör sig från kvartetten och det socialdemokratiska maktinnehavet? 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa