Jag borde ha varit tillbaka på jobbet för länge sedan

Pandemin är inte över, men ändå öppnar samhället upp för fullt snart. Trots en vårdskuld som är enorm.

Min operation som skulle blivit av i mars blev fördröjd för att antalet sjuka återigen ökade, skriver signaturen Betalar ni våra räkningar?

Min operation som skulle blivit av i mars blev fördröjd för att antalet sjuka återigen ökade, skriver signaturen Betalar ni våra räkningar?

Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Insändare2021-09-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Min rädsla är att min operation kommer bli uppskjuten ännu mer, för folk lever som att vi är fria från Corona nu. Firar med fulla arenor trots att inga bevis på vaccination krävs.

Vad innebär det för oss som står i kö till operation? 

I över ett år har jag varit skadad nu. Undersökningarna blev uppskjutna för att Corona krävde personal. Jag blev glömd på röntgen.

Min operation som skulle blivit av i mars blev fördröjd för att antalet sjuka återigen ökade. När är det vår tur att få hjälp? När ska andra sluta tänka enbart på sig själva? 

Hade alla skött sig så hade vi sluppit vänta och lida kroppsligt och även ekonomiskt.

Nu väntar en sänkning av min sjukpenning, för något jag inte kan styra. Det är fruktansvärt att normaldagarna försvinner för oss som väntar.

Vem ska täcka upp det? 

Jag har förlorat över 40 000 kronor på att vara sjukskriven så här länge. Jag borde ha varit tillbaka på mitt jobb för flera månader sedan.

Så förklara gärna, Folkhälsomyndigheten och regeringen hur tänker ni egentligen? 

Allas vardag fungerar verkligen inte, och pandemin är inte över.