Blir svårt ta sig till hållplatsen

Vi är många som bor i Luddingsbo och Snöveltorp som dagligen eller flera gånger i veckan åker kollektivt med buss till Norrköping och Söderköping.

Boenden i Luddingsbo/Snövelstorp måste efter förändringen den 13 juni gå ända ut till Gamla Övägen för att kunna åka buss, skriver Carina&Gunnel.  Arkivbild.

Boenden i Luddingsbo/Snövelstorp måste efter förändringen den 13 juni gå ända ut till Gamla Övägen för att kunna åka buss, skriver Carina&Gunnel. Arkivbild.

Foto: Jeppe Gustafsson

Insändare2022-05-19 07:40
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi väljer detta på grund av att vi inte har körkort, tänker på miljön eller för att det är dyrt med bil och drivmedel.

Nu har Östgötatrafiken valt att bortprioritera oss som bor i Luddingsbo/Snöveltorp när de har beslutat att inte längre stanna på hållplatserna Björkåsen, Sjövägen Luddingsbo gård och Luddingsbo. Boenden i området måste efter förändringen den 13 juni gå ända ut till Gamla Övägen för att kunna åka buss. 

För de som bor i den innersta delen av Luddingsbo kan det vara upp till fyra kilometer till hållplatsen. Många äldre kan inte gå så långa sträckor och dessutom är det många barn och tonåringar som åker buss till sina skolor. Då Luddingsbovägen trafikeras av många bilar och även tung trafik men varken har gång- eller cykelväg är detta en farlig väg att gå på, allra helst på vintern då det är mörkt och halt.

Vi är tacksamma för ökat antal turer på busslinjerna men det spelar dock ingen roll om man inte kan ta sig till busshållplatsen.