Expressbussen är som att åka berg- och dalbana

Om du som resenär upplever att det finns förare som inte kör på ett säkert sätt så vill vi veta det, svarar Östgötatrafikens Mattias Näsström signaturen Putte.
Om du som resenär upplever att det finns förare som inte kör på ett säkert sätt så vill vi veta det, svarar Östgötatrafikens Mattias Näsström signaturen Putte.

Har flyttat till Norrköping och pendlar till Linköping med Östgötatrafikens expressbuss.

Insändare 16 oktober 2023 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är som åka berg- och dalbana. Det är osäkert och vissa chaufförer kör så man som passagerare är osäker. Varför måste man köra som - ursäkta uttrycket - en biltjuv? Chauffören har ett ansvar för passagerarna och en stor buss. Nu är det inte alla som kör som dårar, men tillräckligt många.

Måste man köra bil för att sig känna trygg? Då missar man ju detta med miljön helt och hållet.

Putte

Svar direkt

Resor med kollektivtrafiken ska givetvis upplevas som trygga och säkra. Förarens körsätt är en viktig del i det och som yrkesförare så ställs det också extra höga krav på att kunna köra på ett tryggt och säkert sätt i olika trafiksituationer.

Om du som resenär upplever att det finns förare som inte kör på ett säkert sätt så vill vi veta det. Vi har rutiner för att hantera den typen av ärenden. Som kund ska du då kontakta vår Kundservice så snart som möjligt. Med hjälp av aktuell informationen kan vi ta ärendet direkt med det trafikföretag, där föraren är anställd för omedelbar åtgärd. Vi hoppas att du ska känna dig trygg och säker när du reser med oss framöver.

 Mattias Näsström, biträdande trafikchef, Östgötatrafiken


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa