Jag begriper att mitt barns röst tydligen inte räknas

Jag valde Folkparkskolan för den lugna miljön som passar utmärkt till mitt barn, skriver Zelal Özgökce, mamma till en pojke med autism och adhd.
Jag valde Folkparkskolan för den lugna miljön som passar utmärkt till mitt barn, skriver Zelal Özgökce, mamma till en pojke med autism och adhd.

Jag är väldigt orolig för mitt barns skola, Folkparksskolan kommer att stängas ned.

Insändare 29 maj 2023 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag valde Folkparkskolan för den lugna miljön som passar utmärkt till mitt barn som har två diagnoser, autism och adhd. Skolan är liten, ligger långt från mycket trafik och det är vad mitt barn behöver. 

Min son kommer inte att må bra av att vara i en stor skola. Antalet barn i den föreslagna skolan han ska flyttas till är många fler och skolan ligger mitt i ett område med en massa trafik. 

Dessutom ska mitt barns rutiner ändras. Jag flyttade från Klockaretorpet nyligen för att mitt barn ska kunna gå till Folkparksskolan i lugn och ro. Det har kostat mig också. Men jag gör det för mitt barns skull. Kommunen kan inte veta mitt barns bästa bättre än vad jag kan.

Ok att skollokalen kostar men mitt barns hälsa kostar också. Barn i behov av särskilt stöd riskerar att få börja om med sitt lärande och kommer att påverkas negativt av skolnedläggningarna, ända tills dess att det lugnat sig. 

Är det bästa att specialpedagogiska insatser försvinner? Är det bästa att skolpersonalens kamp för att stötta mitt barn försvinner? Hur blir mitt barns lärande och mående? Vilka barns bästa har kommunen tänkt på?  

Det förstår jag inte men begriper att mitt barns röst tydligen inte räknas.

Jag är ledsen, besviken, orolig och trött... 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa