Omöjligt med boendeparkering när Nygatan är avstängd

Kommunen saknar insikt om parkeringssituationen, anser signaturen Catarina.
Kommunen saknar insikt om parkeringssituationen, anser signaturen Catarina.

Skulle önska att kommunen kunde ta hänsyn till era medborgare och deras vardagssituationer. Det är inte enbart företag i Norrköping som är irriterade på kommunen vilket syns i mätningar.

Insändare 25 april 2021 10:16
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag förstår till fullo att ni måste stänga av gator för underhåll men att hänvisa till att parkering finns på omkringliggande gator visar att ni inte har någon som helst förståelse eller insikt i hur parkeringssituationen ser ut i området som anges som Centrum-SV för boendeparkering. 

Även innan avstängningen av Nygatan från Kungsgatan till Ebersteinska är det svårt med parkering och man blir utan plats när man kommer hem från arbetet. I bästa fall finns det parkering på S:t Persgatan på den del som inte är boendeparkering och man får betala 20 kr per timme till kl 20.00 och från 08.00 på morgonen fast man betalat för boendeparkering. 

Annars får man gå flera kvarter och betala på annan gata. Ännu svårare nu när de flesta ska arbeta hemifrån.

Många bostäder har byggts i området och ni måste ge tillstånd och sälja boendeparkering till alla men ingen utökning av platser för parkering ordnas. Exempelvis så är det inte boendeparkering på Korsgatan från S:t Persgatan och nedåt Strömmen. Vidare är det inte boendeparkering utmed S:t Persgatan från Kungsgatan upp mot Ebersteinska förutom en liten gatusnutt efter radhusen mot Ebersteinska men den är avstängd nu med.  

Varför är inte dessa gator boendeparkering för Centrum-SV? Det finns stor parkering vid Ebersteinska som inte nyttjas till fullo. Är det inte möjligt att tilldela vissa platser för de med boendeparkering Centrum-SV? I alla fall under detta år då arbetena pågår i området och de flesta ska arbeta hemifrån. Jag vet att ni ändrat parkeringsförbudstiden på gatorna i området till 08.00 på morgonen istället från 07.00 vilket är mycket tacksamt. Tyvärr är det inte tillräckligt. 

Jag undanber att ni i kommunen svarar med att vi ska inte ha bilar i Norrköpings kommun för vi alla ska cykla vilket är vanligt argument från er när det gäller tillgänglighet för biltrafik och parkering. Verkligheten ser inte ut så och alla kan inte cykla eller gå långt och många måste ha bil i tjänsten. Vi ska även i dessa pandemitider undvika kollektivtrafik om det vill säga ens finns dit man behöver ta sig.

 Kommunen ska vara till för alla med eller utan funktionsnedsättning. Många med funktionsnedsättningar är inte berättigade till färdtjänst eller parkeringstillstånd för rörelsehindrade vilket medför behov av bil för att komma ut. 

Kan även tilläggas att Nygatan var avstängd från 29 mars och hela påskhelgen fast arbeten inte påbörjades förrän 6 april.

Ämnen du kan följa