Om kränkta män som inte klarar att bli ifrågasatta

“Du var ändå ful”, jag har tappat räkningen på hur många gånger jag hört det från andra tjejer när de har avvisat någon kille på Tinder som i sin tur blivit kränkt.

Allt de är ute efter är att trycka ner och gå till personangrepp mot vem som än vågar kritisera deras ideologi, skriver Mathilda Malmström. 

Allt de är ute efter är att trycka ner och gå till personangrepp mot vem som än vågar kritisera deras ideologi, skriver Mathilda Malmström. 

Foto: Elin Holmer

Insändare2021-03-01 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

“Det är alltid fula brudar som gråter och är vänster”, eller direkt citat: “Skräll att det är en medeltjock feminist med rakat huvud och kopiercing” från en video jag lade upp på plattformen TikTok om rasism. Det är såklart väldigt tragiskt men jag kan inte hjälpa att skratta. Dessa kränkta män klarar inte av att bli ifrågasatta men har heller inget vettigare argument än “ja men du är ful” eller hävda att jag har “svårt för fakta”. De trillar in kommentarer från män i alla åldrar - ja, alla. 

Allt från sjuttonåriga pojkar till medelålders gifta män, på en app (TikTok) med demografisk riktning mot ungdomar, och allt de är ute efter är att trycka ner och gå till personangrepp mot vem som än vågar kritisera deras ideologi. Samma män som vid minsta kritik mot patriarkatet ylar “inte alla män”, istället för att lyssna. Av någon anledning så känner de sig genast påhoppade och måste försvara sin stolthet istället för att lyssna på vad miljontals kvinnor och tjejer måste gå igenom varje dag och se problemet. Istället för att säga “Jag är ledsen över att du behöver gå igenom det här, jag ska göra mitt bästa att idka självkritik när det behövs och säga åt mina vänner när jag tycker att dem går över gränsen.” 

De män som är så rädda för att inkluderas i massorna som samtidigt drar alla invandrare över en kam som inte har koll på statistiken när det kommer till våld mot kvinnor där majoriteten av förövarna är vita män. Att invandrare utgör en stor procent inom vård och omsorg och hur vår ekonomi och sjukvård skulle rasa om vi stoppade all invandring, som Jimmie Åkesson hävdar att vårt land behöver i ett twitterinlägg från 18 februari. Åkesson skriver även, 19 februari, att invandrare är: “[...] en belastning ekonomiskt, socialt och kulturellt.” Jag skulle då vilja föreslå att staten ska betala tillbaka till dem som arbetat och betalat skatt, att all vårdpersonal med utländsk härkomst säger upp sig tillsammans med all annan servicepersonal som förenklar och räddar ditt vita, privilegierade liv. Du behöver också sluta använda dig av program som till exempel Zoom, tjänster som Uber och sluta förresten att äta pizza och kebab. Men det spelar ingen roll om vi har statistik och fakta, i slutändan så är jag ju bara en ful, medeltjock feminist med rakat huvud och kopiercing.