Tack för informationen Sophia Jarl

När man läst Sophia Jarls redogörelse blir man tacksam för hennes information.

Kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) får beröm för transparens gentemot invånarna i Norrköping av signaturen Evert.

Kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) får beröm för transparens gentemot invånarna i Norrköping av signaturen Evert.

Foto: Thomas Möller

Insändare2023-08-16 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

”Det behövs tydligare krav på SON:s självfinansiering” NT 3/8

Till exempel detta: 

”I analysen kan vi konstatera att Norrköpings Kommun sedan länge betalat betydligt mer, än övriga ägare till Scenkonstbolaget. Den överskjutande delen har belastat Norrköpings invånare utan skriftliga avtal och har byggt på handskakningar och muntliga överenskommelser. Så anser inte vi att man ska sköta en Kommun.”

Det tidigare styret har tydligen då betalat ut till Scenkonstbolaget med skattepengar utan något som helst skriftligt avtal. Det har du Sophia Jarl helt rätt i, att sköta en kommun på det sättet är minst sagt respektlöst gentemot oss invånare. Sedan vad gäller sakfrågan i sig kan man ha olika åsikt om. 

Sophia Jarl har både nu i det nya styret efter höstens val, men också i opposition, varit transparent mot oss invånare i Norrköping så att vi fått information på ett sätt som (S)-styret inte skött lika respektfullt.