Norrköpings stolthet - IFK Norrköping svalnar

IFK Norrköping, Idrottsföreningen Kamraterna Norrköping, i folkmun Peking, Snoka eller IFK. Kärt barn har många namn.

Stjärnan ska lysa högt över allt.

Stjärnan ska lysa högt över allt.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS

Insändare2023-02-26 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad vi alla vet är att IFK betyder mycket för staden och berör många oavsett framgång eller motgång! IFK berör lika mycket på Idrottsparken som på arbetsplatsen eller i mataffären, och oavsett detta klappar det blåvita hjärtat starkt för IFK. 

Under de senaste årens turbulens har det skapats ett vakuum efter Peter Hunts avgång och där effekterna av hans avgång börjat bli en alldeles uppenbart sur bismak. Det verkar inte bara vara en kortsiktig bismak som skadat föreningen utan även på lång sikt, i form av skadat rykte och i tron på föreningen. Det föreningen behöver göra i det här läget är att inge hopp och återskapa förtroende genom att ta fram en stabilitet och trygghet, att bygga en framtidstro. Det kommer genom att vara förtroendeingivande, väl förberedd och i synnerhet ha välformulerade svar. I mitt tycke bör detta ledas av styrelsens ordförande. Sker det i dag? Nej tyvärr, i dag skapas det i regel alltid fler frågor vid varje intervju än det ges svar…

När vår ordförande blir intervjuad så ska han svara som ordförande för IFK Norrköping. I går, i dag, oavsett dag så blir det alldeles för tvetydiga svar och oklarheter. Både gällande arena, spelartrupp, vision och målbild. Det kommer halvdana svar eller inga svar. Det ger en bild av att inte vara påläst och vi som fans ställer oss frågande om det finns en plan framåt? Precis som vi utvärderar en spelare så måste vi på Gnällbänken även utvärdera styrelsen.