Norrköping saknar latrintömning för husbilar

I dag finns ingen möjlighet till latrin- eller gråvattenstömning i Norrköping. (gråvatten är samma sak som BDT-vatten, bad, disk och tvättvatten, red:s anm)

I dag finns ingen möjlighet till latrin- eller gråvattenstömning i Norrköping, skriver signaturen Husbilsägare/Norrköpingsbo.

I dag finns ingen möjlighet till latrin- eller gråvattenstömning i Norrköping, skriver signaturen Husbilsägare/Norrköpingsbo.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-06-28 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ringer man till Kontaktcenter, så hänvisar de till First Camp i Kolmården, vilket innebär en enkel resa från centrum till Kolmården på 24-28 km beroende på vilken väg man tar. 

Dessutom tar campingen, helt naturligt, betalt för denna tömning.



Vill Norrköping vara en turiststad med miljötänk, så är denna lösning en orimlighet både för våra turister och Norrköpingsbor som råkar vara lyckligt lottade att ha husbil eller husvagn. Den som inte innehar ett sådant fordon inser kanske inte problemets tyngd...



Vi ska inte uppmana husbils- och husvagnsägare att komma hit som turister och/eller till olika event och sedan ska de behöva tömma sitt "bagage", det vill säga gråvatten och toalettavfall i skogen någonstans, vilket jag såg en husbilsägare göra, strax intill golfbanan Lundshagen vid Himmelstalund för några månader sedan.



Mitt medborgarförslag som jag i dag också skickar in till kommunen, är att omgående inrätta en latrin- och gråvattenstömning - på lämplig plats i Norrköping - som husbilsägare och husvagnsägare kan ha tillgång till dygnet runt.