Norrköping - ingen medborgar- eller företagarkommun

Åby centrum
Åby centrum

Intressant läsning om busshållplatserna som nu byggs om i Åby Centrum.

Insändare 11 november 2021 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Projektledaren - vi vill öka trafiksäkerheten" NT 2/11

Åby Centrum byggdes om till sin nuvarande form när jag gick i lågstadiet, någon gång i början av 1990-talet. Det har fungerat så långt och jag tillsammans med många andra har använt de nuvarande hållplatserna. Åtskilliga resenärer använder och har använt nuvarande utformning med bra resultat, har inte sett några olyckor under de åren jag pendlat med buss. 

 

Att hållplatserna legat omlott och inte mitt emot varandra har bidragit till ett bra flöde mellan bil- cykel- och gångtrafik. Jag förstår att hållplatserna behöver tillgänglighetsanpassas men det ska kunna gå att göra med att höja befintlig nivå och flytta befintliga kurer för att få rätt vändcirklar för rullstolar och rollatorer. 

Tråkigt för alla företagare som satsat mycket pengar i och runt torget i Åby senaste åren och blir ju himla mysigt att sitta med bussen och dess ljudnivå bredvid torget när man nu tar sin fika eller besöker sin restaurang. Känns riktigt otryggt att det flyttas, förtätas och sikten försämras på en trång yta.

 

Dessutom försvinner några av de fint blommande träden mitt i centrum. Norrköpings kommun, ni bör tänka om och bli den mer medborgarvänliga och företagarvänliga kommunen. Lite info innan man startar ett arbete skadar ju inte, och kanske skulle man gjort dessa arbeten under en ljusare årstid när fler personer cyklar till jobbet, omledningen är ju förkastlig även den. Blir nog bra betyg i företagsbedömningen i framtiden också, eller? 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa