Ni som inte vill vaccinera er - stanna på er kammare

Är Sverige en demokrati? Frågan är högst berättigad mot bakgrund av debatten om införande av covidpass.

Hotar covidpassen den svenska demokratin?

Hotar covidpassen den svenska demokratin?

Foto: Johan Jeppsson/TT

Insändare2021-09-07 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Här tycks en minoritet av samhället styra besluten, nämligen de som många gånger av oklara skäl förespråkar att inte vaccinera sig. Att öppna upp arrangemang och samhället för dem som vaccinerats tycks tydligen vara en form av kränkning för dem. 

Detta får då till följd att den övervägande delen som tagit sitt ansvar i fråga om att vaccinera sig får fortsätta att leva med alla de restriktioner som det beslutats om. 

Vari ligger det demokratiska i dessa beslut kan fråga sig? 

De som ihärdigt framhärdar i att inte ta sitt ansvar för att motverka smittspridningen genom att inte vaccinera sig kan kort och gott, enligt min uppfattning, sitta på sin kammare medans vi övriga som tagit ansvar också ska erbjudas den frihet som ett vaccinationspass innebär. 

Man kan också starkt ifrågasätta den minoritet som arbetar inom vård och omsorg och som uppenbarligen driver smitta inom vårdsektorn genom att inte ta sitt ansvar och vaccinera sig. Hur rimmar det med sitt val av yrke, nämligen vårda människor, kan man starkt ifrågasätta. Att denna minoritets beslut bidrar till ytterligare belastning av en redan tidigare tungt utsatt vårdsektor är väl ingen underdrift.