Vad har ni för lösning på energifrågan?

Beträffande vindkraftsutbyggnaden i Östergötland.

"Det snabbaste sättet till miljövänlig, snabbt tillgänglig och prisvänlig el är att låta dom som vill investera i vindkraft göra det", skriver insändarskribenten. Arkivbild.

"Det snabbaste sättet till miljövänlig, snabbt tillgänglig och prisvänlig el är att låta dom som vill investera i vindkraft göra det", skriver insändarskribenten. Arkivbild.

Foto: Crelle

Insändare2022-12-01 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eftersom behovet av el är stort i Sverige och behovet kommer att öka i framtiden är det hög tid att politiker och beslutsfattare i Norrköping tar sitt förnuft till fånga. Det kan inte vara möjligt att ett fåtal människor som påstår sig bli störda av vindkraftsutbyggnad ska få bestämma en så oerhört viktig framtidsfråga som vår gemensamma elförsörjning. Följden av beslutet i Norrköpings kommun att stoppa Holmens vindkraftsutbyggnad blir att industrier lägger sina framtida investeringar på andra håll i landet med arbetslöshet som följd i Norrköpings kommun.

Det snabbaste sättet till miljövänlig, snabbt tillgänglig och prisvänlig el är att låta dom som vill investera i vindkraft göra det.
Vad tänker Norrköpings företagsvänliga Moderatledda styre göra?

Tänker ni att vänta på ett beslut från staten om kärnkraftsutbyggnad? I så fall kan jag meddela att det finns i dagsläget ingen som tänker bygga fler kärnkraftsverk i Sverige, det är för dyrt, det är för osäkert och de som är tillfrågade vill ha blocköverskridande beslut så att inte besluten ändras om fyra år. Det beslutet kommer aldrig att bli verklighet.

Frågan återkommer- vad är M, KD och SDs lösning på ett väldigt akut samhällsproblem? Nej jag förstår, ni har ingen lösning.
För att få till ett rättvist beslut där kommunens invånare kommer till tals när det gäller utbyggnad av vindkraft så bör ni få till en folkomröstning och det med det snaraste.