Nej tack till Nato-medlemskap för Sverige

Insändare 11 januari 2023 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är krig i Ukraina. Sverige stöder Ukrainas frihetskrig i Ukraina mot Ryssland. Sverige, EU och Nato förser Ukraina med avancerade vapen. Det tycker jag är rätt.

 

Jag har följt den svenska regeringens uttalande och längtan efter ett Nato-medlemskap. När vi blir medlemmar i Nato är det svenska soldaters plikt att även strida i utlandet om Nato kräver denna krigsinsats. Enligt vår statsminister skall svenska soldater vara stolta och nästan tacksamma över denna uppgift. 

 

Bästa statsminister Ulf Kristersson, privat tror jag att du är en bra människa, men du tycks inte förstå krigets helvete. Skärp dig eller avgå. Under de senaste månaderna är jag mer och mer övertygad om att Sverige skall behålla sin neutralitet och inte ansluta sig till Nato.

Ryssland och Putin vill återerövra tidigare Sovjetstater, allt enligt kunniga Rysslands- experter. Ett neutralt Sverige vill inte Putin angripa. 

 

Svenska socialdemokrater och tidigare regeringar har värnat om fred och neutralitet. Motståndet mot kärnvapen har varit starkt. Inget krig i Sverige sedan 1809. Delvis tack vare detta faktum har vår välfärd ökat. 

Kan inte den Svenska Fredsrörelsen yttra sig i ovanstående mening om medlemskap i NATO ?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa