Varför detta dagliga slöseri med elförbrukningen?

Varför slösa med energi genom att ha tända lampor i Vrinneviskogen undrar signaturen Motionär och får tacksamt svar för synpunkten från kommunen.

Varför slös med energi genom att ha tända lampor i Vrinneviskogen undrar signaturen Motionär.

Varför slös med energi genom att ha tända lampor i Vrinneviskogen undrar signaturen Motionär.

Foto: Christer Gustafson

Insändare2023-08-02 10:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag går ofta på morgonen spåret i Vrinneviskogen mot Navestad från Hageby. Där spåren delar sig, det ena mot Navestad och det andra som utgör gula spåret, är belysningen plötsligt påslagen ända fram till Navestad trots att det är fullt dagsljus och ofta solsken. 

Rör sig om belysningsstolparna från nummer 332 och till nummer 382. Varför detta dagliga slöseri med elförbrukning? Vi uppmanas ju att vara sparsamma med elen. Ber om en förklaring av ansvariga.

Motionär

Svar direkt

Tack för din synpunkt och för att du uppmärksammade oss på detta. Belysningen ska inte vara tänd dagtid och vi har nu tittat på belysningsstolparna från nummer 332 till 382 vid Navestad. Vi gjorde vårt besök under dagtid och när vi var där lyste inte lamporna.

Vi misstänker att något har blivit fel med astrouret, alltså det som ska göra att lamporna bara lyser när det är mörkt. Vi kommer att skicka ut vår entreprenör för felsökning och åtgärd.

För kännedom kan alla som upptäcker fel, med exempelvis belysning eller annat på gator, i parker eller naturområden, felanmäla det via kommunens hemsida norrkoping.se. Akuta fel som innebär samhällsfara ska anmälas direkt på telefon 011-15 00 00.

Johannes Can, enhetschef Kultur, event och fritid Norrköpings kommun