Noll konsekvenstänk att lägga ner busslinje 432

432:an påverkar valet!

Insändare 17 juni 2022 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har det huvudlösa beslutet att dra in buss 432 varit aktivt ett tag. Känns det bra för alla er som bor i Kvarsebo, längs Strandvägen och i Åby? Vi har alla läst reportagen i tidningen de senaste dagarna. Känns det bra för er politiker som tog beslutet? Valet närmar sig och nu finns möjligheten att visa vad vi tycker om politiker som kör över oss. Busslinje 432 har funnits i femtio år och givit människor i Kvarsebo och längs Strandvägen och i Åby möjlighet att ta sig till stan och skolan på ett klimatsmart och effektivt sätt. Befolkningen längs sträckningen har exploderat de senaste åren och kommunen vill att folk flyttar hit.

Nu försvinner linjen med noll förvarning och skolbarn tvingas i höst gå på hårdtrafikerade 70-vägar utan vägren och den privata biltrafiken ökar.

 

Klimatet och trafiksäkerheten har bokstavligen slängts framför bussen med noll konsekvenstänkande. Väljarföraktet är totalt och skolbarnen gråter över att i höst behöva gå i mörkret med livet som insats till närmsta busshållplats. Det var fem partier i regionen som lade ner linjen. Socialdemokraterna, Centern, Liberalerna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet (som lade ner rösten). Dessa partier har visat vad de tycker om vanligt folk och väljare som bor på landet längs Strandvägen och i Åby. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Kollektivtrafikförändringar

Insändare: Nu har vi inget alternativ till bilen

Nu har vi inget alternativ till bilen

Insändare: Efter förändringarna av kollektivtrafiken • Nya tidtabellen är en skrivbordsprodukt

Efter förändringarna av kollektivtrafiken • Nya tidtabellen är en skrivbordsprodukt

Busslinjen är nedlagd – nu tvingas barnen gå på 70-väg utan vägren för att ta sig till skolan: "Självklart är vi väldigt oroliga"

Busslinjen är nedlagd – nu tvingas barnen gå på 70-väg utan vägren för att ta sig till skolan: "Självklart är vi väldigt oroliga"

Insändare: Efter nedläggningen av buss 432: "Det är förvånande att moderaterna protesterar"

Efter nedläggningen av buss 432: "Det är förvånande att moderaterna protesterar"

De flaggar på halv stång – för att sörja nedlagda busslinjen: "Är en dödsstöt för hela byn"

De flaggar på halv stång – för att sörja nedlagda busslinjen: "Är en dödsstöt för hela byn"
Visa fler