När ska man sova utan att störas av grannarna

Nu är det återigen lov för barn i alla åldrar och återigen så kommer sömnlösa nätter för oss som arbetar.

Insändare 11 juli 2021 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Barnen är ute sent på kvällarna, utan föräldrar. De skriker, sparkar boll med mera. Föräldrarna låter sina barn vara vakna fram till 01.00- på nätterna. Även de vuxna saknar respekt när de är lediga.

Att då bo på en gård där det ekar mellan husen är ett helvete! 

Att höra vuxna prata högt på sina balkonger och höra barnen skrika och springa inomhus är inte alltid så roligt. Klockan ringer mellan 03.00-04.00 varje vardag.

Att prata med dem som stör går inte. Antingen så förstår de inte svenska eller engelska eller så får man till svar att det är ju bara barn, låt dom vara. 

Man ringer hyresvärden eller störningsjouren, men sen händer inget mera. Spelar ingen roll hur många gånger man ringer. 

 

Nu har det gått så långt att många letar nytt boende på gården. För vi alla är trött på detta. Både äldre och yngre. Är det så Heimstaden vill ha det? 

Från en helt underbar gård med trevliga grannar till en gård som är skräpigt, barn som skriker ute hela tiden, möbler som flyttas mitt i natten, tvättmaskiner som går mitt i natten, barn som springer halva natten. Det låter som dom är inne i ens egna lägenhet. När ska man få sova? 

En trött arbetare som får max 3 timmars sömn varje natt....

Svar direkt

Vi är såklart måna om att alla hyresgäster ska trivas och må bra hos oss, men för ”allmänna störningar” såsom spring i trappor, flytt av möbler eller dylikt är det svårt att veta var gränsen ska dras. Att ljudnivån är hög efter 22 är i alla fall oacceptabelt, och vi skickar ut väktare om man hör av sig till vår jour. Om man själv inte kan prata med grannarna som stör så tar vi självklart en kontakt med de som är störande, det är bara att höra av sig till oss.  

Robin Wilhelmsson, kommunikationschef Sverige Heimstaden

Ämnen du kan följa