När öppnar biblioteket i Hageby igen?

Hur länge ska Hagebybiblioteket i Mirum Galleria vara stängt?

Insändarskribenten undrar när Hagebybiblioteket öppnar upp igen.

Insändarskribenten undrar när Hagebybiblioteket öppnar upp igen.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Insändare2021-08-04 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har biblioteket hittat på några alldeles egna smittskyddsregler? På hemsidan står det "Med anledning av de skärpta allmänna råden i Östergötland när det gäller pandemi-situationen". Men nu har ju restriktionerna lättats, så varför måste vi hålla på och krångla med att åka in till stan bara för att hämta reserverade böcker med mera? Förklaring, tack!

Frix

Svar direkt

Vi förstår att det är väldigt efterlängtat att vi öppnar Hageby bibliotek. Anledningen till att det dröjt är att Hageby bibliotek är vårt minsta filialbibliotek till ytan i förhållande till antalet besökare. 

Vår största utmaning under pandemin har varit att hitta olika sätt att kunna hålla avstånd till våra besökare för att inte bidra till smittspridning. Restriktioner har lyfts men vi har fortfarande att förhålla oss till ett avstånd på 2 meter. 

Nu planerar vi för att öppna den 16 augusti men med begränsad service. Vi kommer börja med att fokusera servicen till reserverade media, utlåning och återlämning och förbereder för att gradvis utöka servicen under hösten om pandemiläget tillåter.

Välkommen till Hageby bibliotek så snart vi öppnar igen.

Päivi Rantala

Enhetschef Norrköpings Stadsbibliotek