Sök inget annat jobb än det du trivs med i kommunen

Läste i NT om omorganisationen som skall ske i kommunen för femtielfte gången. Tänkte då att jag ville meddela en del tips de anställda skulle kunna ha glädje av.

Trivs ni bra på er tjänst - sök då ingen mer. Då kan de inte flytta på er, skriver signaturen Kommunanställd med anledning av att kommunen organiseras om - igen. Arkivbild.

Trivs ni bra på er tjänst - sök då ingen mer. Då kan de inte flytta på er, skriver signaturen Kommunanställd med anledning av att kommunen organiseras om - igen. Arkivbild.

Foto: Thomas Möller

Insändare2023-11-14 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Här är det nya superkontoret i Norrköping som får kritik" NT 18/8

Undertecknad har 24 års erfarenhet av hur det kan bli vid dylika tillställningar. Fyra gånger har man bytt namn, målat om tjänstebilar, flyttat på folk, bytt lokaler och fått nya chefer med mera inom samma verksamhet. 

När oron har lagt sig och när man jobbat några år så är det dags igen. 

Här kommer mitt tips: när de säger att ni ska söka om era tjänster så var på er vakt! 

Ni kommer att få ett formulär med lite information och fem numrerade rader med uppmaningen att söka fem jobb. Trivs ni bra på er tjänst - sök då ingen mer. Då kan de inte flytta på er. 

Meningen med detta sökande är att alla chefer får ett bud av högsta ledningen. ” Passa på och ta det ni vill ha nu” Det betydde att de som som var lydiga och sökte fem jobb kanske kom till ett jobb som de inte alls trivdes med.

Sedan blev det en antal människor över. Då startades det en ny avdelningen som fick heta ”FOKUS”. Där samlades en hög medarbetare som ingen ville ha. De fick sitta i tomma lokaler på F13 och prata och dricka kaffe. En chef tillsattes som föreslog att Fokusfolket skulle bjuda in sina anhöriga att komma och besöka sin meningslösa sysselsättning. 

Det hela slutade med att en del kom tillbaka till sitt gamla jobb, en del slutade, en del omplacerades. Det blev mycket elände och tråkigheter. Mitt tips sök bara ditt jobb som du har om du trivs med det.