Namnlös spårvagn får snart heta Ulla-Carin Lindquist

Det  är bestämt att vagn 43 ska namnges efter radio- och TV-profilen Ulla-Carin Lindquist. Arkivbild.
Det är bestämt att vagn 43 ska namnges efter radio- och TV-profilen Ulla-Carin Lindquist. Arkivbild.

Insändare 28 september 2023 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Satte avtryck i stan - nu får de sina namn på spårvagnarna" NT 19/9

Roligt att läsa att de senaste sex nytillskotten in spårvägens vagnpark nu namngivits. Desto tråkigare är det dock att man inte samtidigt orkade krysta fram även ett sjunde namn till vagn 43, som nu under ett antal år rullat namnlös i staden. Vad är tanken bakom beslutet att just denna vagn ska vara anonym? För det kan väl inte vara så illa att man inte har riktig kontroll över vagnparkens namnstatus? OSA! 

Den onde Argus

Svar direkt

Vad kul att du engagerar dig i våra spårvagnsnamn. Vagn 43 ska få ett namn, anledningen till att det har dröjt är att den har haft en lite skakig resa. När den levererades 2011 var den med om en olycka vid transporten vilket innebar stora reparationer, därför var den inte med vid den första namngivningen. Vagnen var sedan med om en till trafikolycka 2016 och var borta i nästan två år för reparation.

Men snart får spårvagnen sitt namn. Det är bestämt att den ska döpas efter tv- och radioprofilen Ulla-Carin Lindquist. Namnet användes tidigare på en vagn av typ M98, som inte längre är i trafik. Det är anledningen till att den inte var med vid den ceremoni som nyligen hölls där tre nya Norrköpingsprofiler hyllades med en varsin spårvagn.

Gustav Flodén, enhetschef samhällsbyggnadskontoret


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa