Dubbelbeskatta även de som bor inne i Norrköping

Varje gång jag kör in i Norrköping blir jag bedrövad över den syn på våra gator som möter mig.

Insändare 16 september 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mittlinjer, kantlinjer, övergångsställen, heldragna spärrlinjer och pilhänvisningar är bortraderade eller bara vagt anande. Gatorna är lappade och buckliga. Och så här ser det ut nästan över hela stan. 

 

Norrköping ger ett väldigt fattigt intryck, på gränsen till dekis. Varför? Varje gång jag kör på Södra Promenaden i korsningen Hörngatan händer samma sak. Först i kön står en bil, över två filer, och bakom bildas två köer. Det går inte längre att se att det faktiskt är två filer, det är alltid någon som missar det. 

Kör man av Söderleden mot Vilbergen fanns det en gång i tiden tydliga pilhänvisningar att den vänstra filen går mot Vilbergen och den högra ner mot stan. 

Nuförtiden kör nästan alla i den högra filen som ska till Vilbergen. Visst det finns en skylt som visar vilken fil som gäller men den skylten står i en kurva, vem hinner kolla den. När dom nya bussfilerna anlades mot Sandbyhovsrondellen markerades filerna med tunn-tunn färg (eller om det var vattenfärg) och efter fem veckor var de borta och osäkra bilister visste inte riktigt hur de skulle köra. Och målningen fick göras om. 

 

Har aldrig den styrande Kvartetten i Rådhuset funderat på om att trafiksäkerheten höjs om det finns tydliga linjer och pilar på våra gator, förutom att det dessutom ger ett betydligt snyggare intryck. Istället tycks det ha gått inflation i sätta upp så mycket skyltar som möjligt som ingen ändå hinner läsa. 

Om nu vår kommun är så fattig och inte har råd med lite målarfärg, varför då inte börja dubbelbeskatta fler medborgare? Att det inte bara vi i ytterområden som måste betala extra för vägunderhåll. Boende i till exempel Vilbergen beskattas extra för att Vilbergsgatan och delar av Gamla Övägen hålls i bra skick. Och Linköpingsvägen som skulle kunna vara en liten pärla med sin allé, den ser bedrövlig ut. Självklart ska dom boende i Kneippen betala extra för det. 

 

För om alla medborgare i Norrköping dubbelbeskattas på lika villkor så kanske kommunen har råd att skramla ihop till några burkar färg. Vi får en rättvis skattefördelning och kanske även en lite fräschare och mer inbjudande stad.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa