Mina barn kan inte leka på vår egen tomt

Känner mig nödd och tvungen att besvara Christian Dahlskog svar på en tidigare insändare om trafiken på Kärrhagsgatan.

Tillåten hastighet på Kärrhagsgatan är satt till högst 30 kilometer i timmen.

Tillåten hastighet på Kärrhagsgatan är satt till högst 30 kilometer i timmen.

Foto: Marcus Lindblad / SVD / TT

Insändare2021-11-16 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Barn på väg till skolan lever farligt på Kärrhagsgatan" NT 11/11

Vet inte på vilka fakta som Kristian Dahlskog bygger sina svar, men det har inte skett någon mätning av trafik de senaste åren och inte heller någon hastighetskontroll, när det sker så är det när vi boende kontaktar polisen och tjatar.

Det kommer väldigt mycket trafik söderifrån som genar genom villaområdet. Trafiken har ökat ytterligare då man förtätar i Vilbergen med flera boende samt det nya bostadsområdet Björkalund.

Jag bor på Kärrhagsgatan utmed genomfartsleden (formel 1 banan) och har haft tre bilar som kört genom häcken till min tomt och landat i min trädgård på framsidan av huset. Jag har även fått en av mina bilar som stod parkerad påkörd med påföljden att den blev ramsned och skrotad.

Dessa incidenter sker inte vid lagstadgad hastighet som är satt till 30 kilometer i timmen. 

Mina barn får under inga omständigheter leka eller vistas på framsidan av huset mot Kärrhagsgatan. Jag har köpt en tomt som jag inte kan nyttja.

Tidigare har man på försök stängt av Kärrhagsgatan för all genomfart, men tog beslutet att öppna upp igen, så att man inte vet om att det är problem på Kärrhagsgatan från kommunens sida är märkligt.

Det är även känt att Kärrhagsgatan med dess utformning mellan Högbygatan och Vilbergsgatan är perfekt för racingintresserade. Nattetid har det arrangerats illegala streetrace på Kärrhagsgatan med tidtagning och ett 50-tal bilar på plats.

Boende ringde till polisen och en granne backade ut bilen och stängde av vägen för att få slut på tävlingen. Två dagar senare sprängdes hans postlåda, polisanmälningar finns. Utmed denna gata vill man nu även bygga en förskola vilket ökar trafiken ytterligare samt riskerar barnens liv.

Christian Dahlskog med flera är välkomna att bevittna trafiksituationen på Kärrhagsgatan mellan klockan 16 och 18, måndag till fredag då det är långa köer och totalt stopp, övriga tider är det fri fart, ofta över 70 kilometer i timmen.

Till kommun och polis se detta som ett rop på hjälp.