Låt min dotter få välja en mindre lugnare skola

En elev som ej klarat grundskolan bör som alla andra elever få möjligheten att välja vilken skola man vill söka till, ni tar nu bort den valmöjligheten för dem. Det kan vara av olika anledningar, skriver signaturen Emilia. Genrebild.
En elev som ej klarat grundskolan bör som alla andra elever få möjligheten att välja vilken skola man vill söka till, ni tar nu bort den valmöjligheten för dem. Det kan vara av olika anledningar, skriver signaturen Emilia. Genrebild.

Förslaget om att samla IMA verksamheten på Bråvallagymnasiet anser jag som förälder inte är helt genomtänkt. På längre sikt kommer detta att kosta samhället mera.

Insändare 11 december 2023 20:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I ett och ett halvt år var min dotter hemma från skolan. Det tog stopp i årskurs åtta. Skolan var för stor, det var för stökig miljö med lärare som inte hade tid att se just mitt barn.

Min dotter är intelligent och har aldrig haft svårt att hänga med i skolans uppgifter eller betyg. Men det sociala i skolan blev för tufft ju mer krav det ställdes på henne. Hon blev utbränd.

Hur det är att vara förälder till en ungdom som inte klarar av att gå till skolan kan ingen förstå om man inte har varit i den situationen. Och inte heller hur det är för ungdomen själv som tappar hoppet mer och mer för varje dag som hen inte fixar att gå till skolan.

Hoppet stod till slut till en skola som min dotter valt ut när hon äntligen slutade nian, KF-utbildning. En mindre skola, små rum där man arbetar, eget schema utifrån vad hon skulle klara av, erfaren personal, en underbar mentor som ser till vad hon klarar av och lyfter henne.

Detta är någonting som Norrköpings kommun ska vara stolta över. Så många elever som inte har klarat av grundskolan av olika anledningar och som trivs på KF-utbildningen.

En elev som ej klarat grundskolan bör som alla andra elever få möjligheten att välja vilken skola man vill söka till, ni tar nu bort den valmöjligheten för dem. Det kan vara av olika anledningar.

För en elev med autism/adhd kan det vara restiden till skolan vara otroligt viktig eller hur många bussar man behöver byta och hur stor skolan är.

Vi som har kämpat i flera år och som hittat en skola som lyfter upp vårt barn som faktiskt nu går i skolan, ta inte bort det från oss och låt oss hamna på ruta ett igen.

Att redan ha med i kalkylen att det förmodligen kommer leda till avhopp? Vad är er plan för det? 

Vi som hamnar på ruta ett igen, berätta för oss vem som hjälper oss då? Det drabbar inte bara en elev, det drabbar en hel familj och på lång sikt drabbar det Norrköpings kommun.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa