Min arbetsplats var som mitt andra hem

Jag har jobbat i flera år på min arbetsplats. Och i alla år har jag gått dit utan tunga steg, utan att känna att jag hellre vill sitta framför tv:n eller gå en sväng på stan.

Jag gillar inte längre min arbetsplats. Det är inte roligt att gå dit längre. Jag går dit med ångest. Före, under tiden och efter arbetspasset, skriver signaturen Besviken kommunanställd.

Jag gillar inte längre min arbetsplats. Det är inte roligt att gå dit längre. Jag går dit med ångest. Före, under tiden och efter arbetspasset, skriver signaturen Besviken kommunanställd.

Foto: Patrik Selsfors

Insändare2021-04-05 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har helt enkelt varit en plats där jag trivts på, en plats jag velat vara på. En plats som känts som mitt andra hem. Hur många kan egentligen säga att dom verkligen älskar sitt jobb? 

Eller vi kan säga såhär, hur många inom vårdyrket kan säga att dom trivs på sin arbetsplats och älskar att gå dit? Att inget pass känns för mycket, ingen ångestladdad känsla av vad dagens pass har att erbjuda 

Jag gillar inte längre min arbetsplats. Det är inte roligt att gå dit längre. Jag går dit med ångest. Före, under tiden och efter arbetspasset.

Hur lyckas en kommun förstöra så? Inte för en person, vi är flera som känner såhär. Och inte bara på min arbetsplats.

Hur kan en kommun köra över sina anställda till den grad att dom väljer att sluta på ett jobb som dom älskat i så många år? 

Tror inte att Covid-19 kunde kommer mer lägligt för den här kommunen. För nu är det kommunens ursäkt för alla ändringar och alla val dom tar. Och vi ska bara finna oss i det för det är på grund av Covid-19. Men det är inte på grund av det, men det låter bra att säga att det är anledningen. 

Det finns för många chefer med för högt huvud som ska bestämma och så är det. Dom har den titeln dom har och du är på golvet punkt. 

Har nog aldrig hört om en kommun som förlorat så mycket bra arbetskraft och kompetent personal. 

Flera anställda i Söderköpings kommun är rädda, rädd för att säga ifrån, rädda för att stå upp för sina rättigheter och rädda för att prata med utomstående. Varför ? 

För då blir du uppsagd med motiveringen ”attitydsvårigheter i arbetsgruppen” eller liknande. Jag har erfarenhet av detta, jag stod upp och sa ifrån och blev hotad om uppsägning om saker inte passar mig. Mer än en gång. 

Söderköpings kommuns sätt att vara emot sina anställda måste få ett slut. Utan oss på golvet har cheferna inget jobb. Tror att någon måste påminna dom om detta. 

Även om jag väljer att vara anonym i denna insändare så riskerar jag att bli uppsagd. Jag försöker välja mina ord rätt i den här insändaren, de går att säga så mycket mer. Men även jag är rädd. Men om en vågar tala kanske fler vågar tala. 

Jag vill bara trivas på min arbetsplats igen.