Byt ut kommunens slogan mot något mer inkluderande

Kommunens slogan "Let´s create" borde bytas ut, tycker insändarskribenten eftersom budskapet är otydligt.

Insändare 11 november 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Norrköpings kommun har sedan en tid tillbaka "Let's create Norrköping" som motto, valspråk, devis? Dekaler med den engelska texten förekommer i kommunens allehanda verksamheter. Budskapet syns bland annat på fordon, arbetskläder och i trycksaker.

 

Som måttligt kunnig i engelska språket har jag aldrig förstått vad som ska "kreeras", skapas, utformas, hittas på, formges eller designas. Frågan uppstår också vem som är tänkt som mottagare till detta för många kryptiska budskap på ett annat språk. De kommunanställda? Kommuninvånarna? I det senare fallet, omfattas även medborgare boende på Vikbolandet, Krokek, Skärblacka, Åby och Simonstorp, för att nämna en del orter inom kommunens hank och stör? Kanske främst adresserat till alla som inte kan svenska?

 

Det är befogat att undra över hur denna, i mitt tycke närmast genanta och löjliga devis, slogan eller "varumärke", en gång kom till. Vem var initiativtagare och hur mycket har Norrköpings kommun betalat för "kreerandet" av detta för mig obegripliga budskap?

 

Med ett nytt styre kan det finnas hopp om att devisen slopas och eventuellt byts mot ett budskap som inkluderar alla som bor i kommunen, om så är önskvärt och behovet finns.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa