Gräv en grop eller plocka upp efter dig

"Nöden har kanske ingen lag, men du som bajsar i skogen gör rent efter dig", skriver insändarskribenten.
"Nöden har kanske ingen lag, men du som bajsar i skogen gör rent efter dig", skriver insändarskribenten.

Det är tydligen inte bara vilda djur och hundar som tycker om att bajsa i skogen.

Insändare 15 april 2023 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Vrinneviskogen är det rätt så vanligt att även människor göra sina toalettbestyr. Nöden har kanske ingen lag, men du som bajsar i skogen gör rent efter dig.

Jag och min hund samt flertalet andra hundägare och deras hundar möter rätt ofta på människobajs och toalettpapper i Vrinneviskogen. Tyvärr tycker hundarna om att äta människobajs vilket får väldigt negativa konsekvenser för deras magar då de blir magsjuka. Självklart ska vi hundägare ha koll på våra hundar så de inte äter sådant som de inte mår bra av men ibland går det väldigt fort. Vi hundägare ska också plocka upp efter våra hundar. 

Men snälla ni människor som bajsar i skogen – plocka upp efter er eller gräv en grop först som ni täcker igen efter. När ni nu tar med er toapapper till skogen kan ni ju också ta med er en bajspåse eller som sagt gräva en ordentlig grop som ni täcker igen också.

Det är ju inte bara så att hundar kan råka äta bajset, andra vilda djur kan äta och bli sjuka, någon människa kan trampa i det, bakterier kan spridas till vatten, bär o svamp osv. 

På sverigesnatur kan man läsa hur man ska göra om man nu måste bajsa i naturen.

https://www.sverigesnatur.org/gron-guide/noden-har-en-lag-toalettvett-i-naturen/


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa