Måste matpriserna höjas så mycket på ICA?

Krig och inflation driver såklart upp våra livsmedelspriser, saker vi har verkliga behov av.

Insändare 11 augusti 2022 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vissa gör det mer än andra dock enligt mig; ICA-handlarna är förmögna och har dessutom bäst marginaler av alla livsmedelsbutiker, ändå går de i bräschen och höjer priserna, det känns som att för varje gång man handlar på ICA så har priset på varorna höjts. 

 

Mitt tips är att bojkotta ICA, det finns matkedjor som inte passar på att höja på samma sätt som ICA även om såklart de flesta varit tvungna att höja priser, svensken känns överlag lat och kör på samma vanor men passar ändå på att klaga på priserna; gör då något åt det istället, det finns andra och i mitt tycke bättre alternativ än ICA. 

 

Nu har inte EKO så mycket livsmedel men godis, snacks, dricka och många andra varor vi ändå konsumerar och jag slås av varje gång jag är där att priserna i stort sett ligger kvar på samma nivåer som innan pandemi, krig och inflation, konstigt ändå att just ICA behöver driva upp priserna hela tiden? 

 

Vi kan använda våra plånböcker för att visa vad vi tycker är okej eller inte, dags att börja med det Svenssons. Vi går mot ett samhälle där inte bara vinst räknas, utan föregående års vinst ska dubblas, och året efter ska det dubblas igen och så vidare; leder det verkligen till ett hållbart och trivsamt samhälle?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa