Måste människor lämna sina hem nu?

Jag är förundrad och ifrågasättande till var informationen angående att Kassagirot (ClearOn) försvann den 31 augusti och om människor kommer att vräkas från sina hem fanns.

Varför är det digitala det enda som gäller i framtiden? Det finns många som inte klarar det digitala eller inte vill vara delaktiga i det digitala, skriver signaturen En oroad Norrköpingsbo.

Varför är det digitala det enda som gäller i framtiden? Det finns många som inte klarar det digitala eller inte vill vara delaktiga i det digitala, skriver signaturen En oroad Norrköpingsbo.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2022-09-07 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kassagirot är en tjänst som vissa handlare/butiker har där man kan lösa ut sin avi och få kontanter samt även betala sina räkningar kontant. 

Det är många i vårt samhälle som använder sig av denna tjänst, människor som inte har ett bankkonto, en dator eller en smartphone.

Personligen har jag försökt få kontakt med Kassagirot men de svarar inte på mail. 

På deras hemsida hänvisar man till Länsstyrelsen och till banken. 

Banken tillhandahåller inte kontanter och kontaktar jag Länsstyrelsen så hänvisar de endast till banken. 

Jag har även tagit kontakt med Norrköpings kommun och frågat hur man nu efter den 31 augusti ska gå tillväga. De svarar inte, vet inte ens vad Kassagirot är. 

Infrastrukturdepartementet har en beredning om detta men mailar jag dem meddelar de att de inte "hjälper till i enskilda ärenden" och hänvisar till Konsumenternas Bank och Finansbyrå.

Ingen tar i frågan överhuvudtaget. 

Jag ställer mig mycket oroad över detta. 

Kommer människor i kommunen och i Sverige ställas på gatan när de inte kommer att kunna betala sin hyra? Varför är det digitala det enda som gäller i framtiden? Det finns många som inte klarar det digitala eller inte vill vara delaktiga i det digitala. 

Var finns informationen från media angående detta? 

Det brinner i knutarna.