Måste alla ha det lika eländigt?

Det blev ingen friluftsdag i skidbacken för eleverna på Skönbergagatan. Genrebild.
Det blev ingen friluftsdag i skidbacken för eleverna på Skönbergagatan. Genrebild.

På rektorsmötet kom vi överens om att vara solidariska säger rektor Olle Andersson med anledning av att friluftsdagen vid skidbacken ställdes in för klass fyra på Skönbergaskolan i Söderköping.

Insändare 24 december 2023 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Klassens resa ställdes in: "Det är orättvist" NT 19/12

Skolan ska alltså nu bli solidarisk? Ett intressant ordval av rektorer där resurser samtidigt tas bort för de mest behövande. Men så blir det när den politiska ledningen inte har framförhållning. Söderköpings sena skattehöjning hade behövts för länge sedan. Därom råder väl inga tvivel?

Samtidigt blir resonemanget lite märkligt. Alla måste alltså ha det lika eländigt. Det undanbedes med andra ord initiativ från närstående och utomstående som inte gagnar alla. En filosofi som i mångt och mycket påminner om en viss totalitär ledning, där några få kan åtnjuta sötman av skatte-/arbetarkollektivet. 

Ett farligt resonemang som spär på osämjan i vårt samhälle. Motsatsen till beslutet hade istället kunnat bli, att fler föräldrar engagerar sig i sina barn och deras välmående. Ett bevis för en sådan tanke är föreningsverksamheten som gett så mycket tillbaka!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa