Konsten att göra en höna av en fjäder

Glöm inte bort att Reidar Svedahl är en doer som fått mycket gjort, skriver signaturen Observer.
Glöm inte bort att Reidar Svedahl är en doer som fått mycket gjort, skriver signaturen Observer.

Att följa historien om gruppledaren och kommunalrådet Reidar Svedahl (L) är verkligen en lektion i hur man bygger en höna av en fjäder.

Insändare 10 januari 2024 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är ett ganska otrevligt exempel på ett mediedrev. 

Det måste ju vara ett oerhört lidande för en ung kvinna att bli kallad sexig. En kommentar som för några årtionden sedan hade passerat med en axelryckning. Vi måste komma ihåg att vi lever i en hundraprocentig puritansk tid. Allt som ens snuddar vid sex är fult.

Den frigjordhet man kämpade sig till på 70-talet är totalt bortsopad.

Männen måste tänka på att dagens unga kvinnor är lättkränkta, ja så lättkränkta att Prinsessan på ärten skulle bli grön av avund. Jag tyckte absolut att metoo-rörelsen behövdes, det var många skitstövlar som fick vad de förtjänade. 

Men i efterdyningarna har det gått för långt åt andra hållet, snart är allt förbjudet. Jag skulle vilja råda alla män, ge inga komplimanger till kvinnorna. En komplimang kan lätt uppfattas som sexistisk.

Jag tycker också att Reidar Svedahls kommentar till kvinnan var olämplig, men han har verkligen bett om ursäkt för det och det är mer än vad många politiker brukar göra.

Jag tror att det finns andra saker bakom, men man använder den här affären som hävstång för att få bort Reidar Svedahl.

Men glöm inte bort att Reidar Svedahl är en doer som fått mycket gjort, vilket är mer än man kan säga om många politiker.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa