Manifestation mot kriget i Ukraina

Stoppa kriget! Ryssland ut ur Ukraina!

Insändare 17 mars 2022 20:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har Rysslands angreppskrig mot Ukraina pågått under tre veckor. Ett brutalt krig som visat sig svårare att vinna än vad Putin föreställt sig.

Ukrainarna försvarar sitt land tappert och även i Ryssland protesterar människor mot kriget. Nu riktar sig attackerna alltmer mot civilbefolkningen: flyende människor beskjuts, skolor, daghem, sjukhus och hela städer har utraderats. I skrivande stund har tre miljoner människor flytt kriget, varav hälften barn.

 

Vi är många som känner oro, förtvivlan, maktlöshet och vrede. Vart är vi på väg? Putin hotar med kärnvapenkrig och även vårt land har fått motta direkta hot. Många människor ställer upp för att hjälpa de flyende med mat, kläder och bostäder. Så också i Norrköping. De senaste två lördagarna har dessutom manifestationer mot kriget anordnats i vår stad med flera hundra deltagare. Det har hållits tal, varit sånguppträdanden och diktläsning.

Det är viktigt att vi utnyttjar våra demokratiska rättigheter och visar vår avsky mot Putin-Ryssland och kriget. Manifestationerna kommer att fortsätta så länge kriget pågår. Varje lördag kl. 13.00 på Tyska torget, utanför Hedvigs kyrka.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Krig i Ukraina

Debatt: Fred i Ukraina är en möjlighet

Fred i Ukraina är en möjlighet

Insändare: Till stöd för det ukrainska folket

Till stöd för det ukrainska folket

Insändare: Krig är människans absolut sämsta redskap

Krig är människans absolut sämsta redskap