Man måste inte gräva på varje gräsplätt i Norrköping

I Navestad finns det en pulkabacke som kallas för Kopparkullen. Där har barn sedan urminnes tider åkt pulka varenda vinter.

Slutet på pulkabacken grävs upp för att bli en stadsdelspark. Ingen bra idé, tycker "Boende i området".

Slutet på pulkabacken grävs upp för att bli en stadsdelspark. Ingen bra idé, tycker "Boende i området".

Foto: Privat

Insändare2024-04-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Backen är perfekt för pulkaåkning. Nu grävs det i slutet av backen av kommunen. Vad ska det bli? En väg? Ett hus? På kommunens hemsida står det att det ska bli en stadsdelspark. Ingen information har gått ut till boende i området.

Det är en mycket märklig och dålig idé att  bygga en stadsdelspark i det här området. Speciellt vid Kopparkullen. Om det är tänkt att något ska vara i slutet av backen får kommunen tänka om.

Om man åker pulka från toppen av backen kommer man lätt upp i en sådan fart att man når bron över till Guldringen. Om saker placeras i vägen kommer det bli många olyckor.

Har kommunen tänkt på att mellan Kopparkullen och Guldringen finns det en trafikerad väg? Diverse saker som kan locka barn blir en direkt livsfara då många kommer att korsa vägen istället för att ta bron över.

Det är inte nödvändigt att gräva på varje ledig gräsplätt. Låt Kopparkullen vara och använd pengarna till något bättre istället.