Man mÄste inte grÀva pÄ varje grÀsplÀtt i Norrköping

I Navestad finns det en pulkabacke som kallas för Kopparkullen. DÀr har barn sedan urminnes tider Äkt pulka varenda vinter.

Slutet pÄ pulkabacken grÀvs upp för att bli en stadsdelspark. Ingen bra idé, tycker "Boende i omrÄdet".

Slutet pÄ pulkabacken grÀvs upp för att bli en stadsdelspark. Ingen bra idé, tycker "Boende i omrÄdet".

Foto: Privat

InsÀndare2024-04-05 05:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Backen Àr perfekt för pulkaÄkning. Nu grÀvs det i slutet av backen av kommunen. Vad ska det bli? En vÀg? Ett hus? PÄ kommunens hemsida stÄr det att det ska bli en stadsdelspark. Ingen information har gÄtt ut till boende i omrÄdet.

Det Ă€r en mycket mĂ€rklig och dĂ„lig idĂ© att  bygga en stadsdelspark i det hĂ€r omrĂ„det. Speciellt vid Kopparkullen. Om det Ă€r tĂ€nkt att nĂ„got ska vara i slutet av backen fĂ„r kommunen tĂ€nka om.

Om man Äker pulka frÄn toppen av backen kommer man lÀtt upp i en sÄdan fart att man nÄr bron över till Guldringen. Om saker placeras i vÀgen kommer det bli mÄnga olyckor.

Har kommunen tÀnkt pÄ att mellan Kopparkullen och Guldringen finns det en trafikerad vÀg? Diverse saker som kan locka barn blir en direkt livsfara dÄ mÄnga kommer att korsa vÀgen istÀllet för att ta bron över.

Det Àr inte nödvÀndigt att grÀva pÄ varje ledig grÀsplÀtt. LÄt Kopparkullen vara och anvÀnd pengarna till nÄgot bÀttre istÀllet.