Man blir populär som pensionär

Nu är den stora tiggarmånaden förbi, en månad där alla föreningar önskar bidrag.

Insändare 21 januari 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har fått brev och många gånger även en liten gåva (kort, kalender) från Diabetes Wellness, Diakonia, Frälsningsarmén, Läkare utan Gränser, Barncancerfonden, Hjärnfonden, Synskadades Riksförbund, Hjärt-Lungfonden, Rädda Barnen, Mod med flera. 

Varje morgon när jag slår upp NT finns det annonser från olika organisationer som vädjar om bidrag. Allt detta ger mig ett dåligt samvete då min pension inte räcker till mer än mitt eget uppehälle, om ens det. Ibland blir jag uppringd och då gäller det oftast att bli månadsgivare. 

Troligtvis har jag någon gång skickat något bidrag för att döva mitt samvete och därför ramlat in i respektive system. Det tycks vara så att ger man lillfingret så tar de lätt hela handen. Hur skall jag kunna hjälpa dessa organisationer att spara in portot och telefonsamtal. Jag har ringt och skrivit till flera av dem, talat i telefon men tyvärr tycks det vara svårt att komma ur deras register. 

Det är en skam i välfärdslandet Sverige, eller är vi inget välfärdsland längre. Här betalar vi ut miljoner i bidrag till oseriösa länder och organisationer men har inte pengar till forskning kring dessa ovan nämnda organisationer. Ibland känner jag inte igen mig i mitt eget land utan tänker, vem tog mitt land, vem är boven.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa