Målet är att alla ska få sina pengar innan året är slut

Bidraget till vägföreningen i Strömsfors för skötsel av grönytor utlovades betalas ut i maj, fortfarande har föreningen inte fått några pengar från kommunen. Arkivbild.
Bidraget till vägföreningen i Strömsfors för skötsel av grönytor utlovades betalas ut i maj, fortfarande har föreningen inte fått några pengar från kommunen. Arkivbild.

För cirka ett år sedan beslutade Norrköpings kommun om några nya typer av bidrag till vägföreningar.

Insändare 16 november 2023 09:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett av bidragen skulle kunna växlas in mot att kommunen tog över viss skötsel av grönområden. Strömsfors vägförening valde att inte växla in bidraget. I början av maj erhöll vi skriftlig information om att bidraget skulle betalas ut innan månadens slut.

För tre månader sedan, för två månader sedan, en månad sedan och för några veckor sedan frågade vi var bidraget tagit vägen.

Vid ett av dessa tillfällen svarade ansvarig tjänsteman: ”Det var inte jag som skrev informationen.” Två gånger har svaret varit: ”Pengarna betalas ut om några veckor.”

När detta skrivs, 8 november, har fortfarande inga pengar kommit.

Det finns även andra vägföreningar som ännu inte fått sina pengar och flera saknar även det årliga vägbidraget för 2023.

Vad är problemet?

Jens Erik Bergvin, Strömsfors Vägförening

Svar direkt

Jag beklagar att vägföreningsbidraget från Norrköpings kommun har dröjt. 

Bidraget beräknas och betalas ut löpande och de flesta föreningar har nu erhållit sina bidrag. Målsättningen är att alla ska ha fått sina bidrag innan året är slut.

Olof Carlsson, avdelningschef Drift och Underhåll, samhällsbyggnadskontoret


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa