Löneåtgärder är nyckeln till sjuksköterskebristen

Det har skrivits väldigt mycket om den milt sagt pressade situationen inom vården.

Som sjuksköterska är det svårt, kanske till och med omöjligt, att se i lönekuvertet hur ens kompetens och utveckling värdesätts, skriver signaturen Specialistsjuksköterska med snart tio års yrkeserfarenhet.

Som sjuksköterska är det svårt, kanske till och med omöjligt, att se i lönekuvertet hur ens kompetens och utveckling värdesätts, skriver signaturen Specialistsjuksköterska med snart tio års yrkeserfarenhet.

Foto: Norr Media

Insändare2023-03-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Arbetsmiljön för vårdpersonal är undermålig till den grad att vårdkvaliteten påverkas negativt. Bristen på anställda sjuksköterskor är huvudorsaken. Arbetsgivaren måste implementera åtgärder omgående för både patienternas och vårdpersonalens skull.

Men anledningarna till att sjuksköterskor lämnar 24/7-vården är många och arbetsmiljön är faktiskt inte den främsta. Inför valet 2022 genomförde Vårdförbundet en enkätundersökning bland slumpmässigt utvalda sjuksköterskor. De tillfrågade fick rangordna vilka tre vårdfrågor de upplevde var viktigast. Lönefrågan kom på första plats med stor marginal, före arbetsmiljön som kom på andraplats. 

Hur ser det ut inom Region Östergötland nu då?

Lönerna som nyexaminerade sjuksköterskor erbjuds börjar närma sig 30 000 kr/månaden. Med relevanta tidigare erfarenheter och förhandlingsförmåga kan lönen till och med ligga över detta. Det är riktigt bra och en positiv utveckling!

Dock är den lönen i de flesta fall högre än lönerna för sjuksköterskor med fyra till åtta års erfarenhet. Det är helt orimligt.

Sjuksköterskor med 10 – 15 års erfarenhet har heller inte alltid högre lön än nyexaminerade. Specialistsjuksköterskor har ibland endast högre lön på grund av löneökningen som ges efter avklarad specialistutbildning.

Löneutvecklingen för sjuksköterskor är alltså negativ eller några 100-tals kronor per år jämfört med lönen nyexaminerade erbjuds. Det är obegripligt, eftersom lön är en avgörande faktor när sjuksköterskor väljer arbetsgivare.

Som sjuksköterska är det svårt, kanske till och med omöjligt, att se i lönekuvertet hur ens kompetens och utveckling värdesätts. Kompetens som enbart kan uppnås genom erfarenhet värdesätts i alla fall inte. Eftersom långvarig klinisk erfarenhet är nyckeln till expertis inom sjuksköterskeyrket är det här en förbryllande lönepolitik.

Sjukvårdens ekonomiska ramar sätts utifrån politiska beslut och det är inget enskilt parti som ensamt bär ansvaret. Inget politiskt styre har tagit beslut som lett till att sjuksköterskor får en rimlig lön och löneutveckling. Sittande Regionstyrelse äger dock frågan nu.

Regionstyrelsen måste höja lönerna för erfarna sjuksköterskor och dessutom se till att det är möjligt att göra en rimlig lönekarriär som sjuksköterska. Det här är sannolikt det bästa sättet att locka fler sjuksköterskor till 24/7-vården samt behålla redan anställda. Med fler sjuksköterskor kommer även arbetsmiljön förbättras.