Locka fler nybyggare till Valdemarsvik

När vi som bor i kommunen är på semester och åker runt till vänner och bekanta i andra kommuner och hälsar på så slås man av hur osmidig vår egen kommun är.

Insändarskribenten anser att mer kan göras för fler ska flytta till Valdemarsviks kommun.

Insändarskribenten anser att mer kan göras för fler ska flytta till Valdemarsviks kommun.

Foto: Anne-Marie Karlsson

Insändare2021-08-13 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När det gäller att man ska bygga nya bostäder, satsningar på befintliga områden, kontakt med byggnadsnämnden osv så är det krångligt värre! Man får betala så fort kommunen skapar ett ärende, även om man ringt flera ggr om samma byggärende. Långa handläggningstider, olika besked för samma frågor!

Man undrar om Valdemarsviks kommun inte vill ha fler invånare som flyttar in hit.  Varför satsar inte kommunen mer på att bygga fler lägenheter i Ringarum? Dom äldre som bor där och vill sälja sina hus har ingenstans att ta vägen pga lägenhetsbrist!  I Vimmerby kommun storsatsar dom på nya bostadsområden, kommunen bygger ny skola osv. I Kvarnvik är det några fantastiska entreprenörer som byggt och satsat på nya bostäder men då är det ju inte Valdemarsviks kommun som är inblandad, utan Åtvidabergs kommun.

Byggare eller entreprenörer i Valdemarsviks kommun är rörande överens om att vår kommun är otroligt stelbent och osmidig. När förbifarten genom Söderköping är klar kommer det bli ännu mer attraktivt att bo i vår vackra kommun men vi kan inte bara leva på sommarturisterna utan måste få fler invånare som betalar skatt. Därför är rådet till våra styrande att sätta fart och jobba för fler tomter i norra delen av kommunen och underlätta för dom som vill bygga hus.