Låt pensionärer åka gratis vid lågtrafik

Signaturen N-G uppmanar lokalpolitikerna att arbeta för gratis resor i kollektivtrafiken under vissa tider för pensionärer.
Signaturen N-G uppmanar lokalpolitikerna att arbeta för gratis resor i kollektivtrafiken under vissa tider för pensionärer.

Varför kan många kommuner i Sverige se till att deras gamla innevånare efter ett långt och strävsamt liv kan få åka mer eller mindre gratis i kollektivtrafiken på deras orter?

Insändare 12 augusti 2022 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Här i Östergötlands största kommuner Norrköping, Linköping, Motala med flera, är det tyst från politiker och olika pensionärsorganisationer. Varför? 

.

Det skulle vara roligt om någon politiker kunde säga att vi ska se till att Östgötatrafiken får direktiven att låta pensionärer vid en viss ålder åka gratis vid lågtrafik. 

Att som i Malmö, Kristianstad, Kungälv, Uddevalla med flera kommuner som låter pensionärer åka gratis dygnet runt. Det är väl bara en utopi. 

 

Passa på nu politiker att tala om för väljarna hur ni tycker och känner i denna fråga. Från Östgötatrafiken säger man att biljettpriset är subventionerat Javisst är det så, men biljetten är bara giltig en timme. 

Om man behöver åka och till exempel veckohandla, då måste man blippa två biljetter. Med andra ord så blir det kommunernas billigare att ta bilen, fast kanske man inte ska köra när man blir för gammal. 
Ha en bra dag och prata gärna med varandra om denna sak.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa