Läsare undrar: "Varför har NT blivit så torftig?"

Jag tycker NT har börjat få så lite artiklar om just Norrköping och närliggande kommuner.

Som papperstidningskund har du full tillgång till hela vårt nyhetsflöde både digitalt och i print. Du kan också fritt ta del av vårt omfattande utbud av livesänd sport, skriver chefredaktör Fredrik Lagerqvist i ett svar till signaturen Besviken läsare. Arkivbild.

Som papperstidningskund har du full tillgång till hela vårt nyhetsflöde både digitalt och i print. Du kan också fritt ta del av vårt omfattande utbud av livesänd sport, skriver chefredaktör Fredrik Lagerqvist i ett svar till signaturen Besviken läsare. Arkivbild.

Foto: Joakim Blomqvist

Insändare2023-04-06 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det kommer mer och mer om Linköping och andra kommuner längre bort. Jag roade mig med att räkna artiklar de senaste två veckorna och Norrköping fick som väntat ihop cirka 77 artiklar, Finspång ungefär 30 artiklar och Söderköping/Valdemarsvik också 30 artiklar. 

Men Linköping är på stark frammarsch med 24 artiklar, och tillsammans med Åtvidaberg, Mjölby och Motala så är det fler reportage därifrån än exempelvis från Finspång. Och det känns väl inte så jättemuntert att läsa om.

Och kommer man sedan till del 2 i tidningen blir det än mer torftigt. Det finns bara en sport som NT anser vara värd att skriva om - fotboll. Och då helst om IFK. Av cirka 88 reportage handlar 51 artiklar om just fotboll, all annan sport lyckades tillsammans få ihop 37 reportage.

Trots att säsongen inte ens har börjat så lyckas IFK få ihop 28 artiklar jämfört med Dolphins, som befinner sig i slutspel, tio artiklar. Och hockeyn dominerar helt i sporter som inte räknas. Om det inte varit för Vita Hästens vurpa med kraschlandning i konkurs (som räddade statistiken lite) så hade hockeyn fått hela fyra artiklar på två veckor.

Varför utgår NT från att alla enbart vill läsa om fotboll? Varför inte lyfta fram de sporter som faktisk fick Norrköping att bli årets idrottsstad häromåret (där inte IFK var en bidragande faktor).

Och sedan är det massor av inköpta reportage med folk som ska visa upp sina hem, komma med råd och tips, och vi ska inte tala om hur mycket recensioner det är från musik och kulturvärlden.

Jag saknar när NT var en nyhetstidning med små kortfattade nyheter om vad som faktiskt händer här i stan, typ blåljus-nyheter och inte dominerades av stora blaffiga reportage som faktiskt är ganska ointressanta att läsa (lite text och jättestora bilder som utfyllnad).
Nä, ni tappar mig som läsare snart.

Besviken läsare

Svar direkt

Tack för återkoppling!

Vi publicerar över 15.000 lokala nyhetsartiklar varje år. Ingenstans får du så mycket lokal journalistik digitalt och i print.┣Av dessa 15 000 artiklar är omkring 750 artiklar/år från områden nära Norrköpings Tidningars upptagningsområde (Linköping och Nyköping etc.). En liten del alltså. Tar med dina synpunkter till redaktionen om ännu färre artiklar från dessa orter.

Vad gäller bildstorlek så är det också så att åsikterna om hur stor en bild ska vara går isär bland er läsare. Vi försöker varje dag att skapa en blandad tidning med korta och långa texter och stora och mindre bilder.  

Precis som samhället i stort går digitaliseringen snabbt även av våra produkter. Idag sker väldigt mycket av den snabba korta nyhetsrapporteringen på nt.se. Som papperstidningskund har du full tillgång till hela vårt nyhetsflöde både digitalt och i print. Du kan också fritt ta del av vårt omfattande utbud av livesänd sport.

Vad gäller urvalet för vår sportbevakning, så styrs den precis som allt övrigt nyhetsmaterial av vad som blir läst. Vi har idag en mycket precis och omfattande digital analys för allt det vi publicerar. IFK Norrköpings dam och herrlag drar överlägset mest läsning i sportens värld.

Till sist. Fakta är att vi just nu får mellan 150-200 nya prenumeranter varje vecka. Det tar vi som ett starkt kvitto på att många tycker att vi gör en produkt som är bättre än någonsin. 

Fredrik Lagerqvist, chefredaktör NT