Kultur till alla - inte bara i Norrköping och Linköping

Så långt är det väl inte till Motala, skriver Gun Jareblad som vill se Symfoniorkestern på nya besök i Lokverkstan. Arkivbild.
Så långt är det väl inte till Motala, skriver Gun Jareblad som vill se Symfoniorkestern på nya besök i Lokverkstan. Arkivbild.

Det diskuteras mycket om kultur i dessa dagar och dess möjlighet till mer självförsörjning.

Insändare 4 september 2023 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Därför vill jag ställa en fråga till SON – Norrköpings symfoniorkester. Vi har en mycket fin konsertlokal i Motala, Lokverkstan. Symfoniorkestern har bara varit där en enda gång, nämligen den 12 maj i år. Biljettpriset var 199 kr. Det kom över 800 personer och Symfoniorkestern fick stående ovationer efteråt. 

Så varför säljer ni inte in fler konserter dit också?  Är det bara Norrköping och Linköping som gäller under hösten? Så långt är det väl inte till Motala?  

Sveriges elit av artister har haft fullsatta konserter och berömt Lokverkstan för sin fina akustik under våren och sommaren.  Folk som inte fått plats har fått stå utanför och lyssnat. 

Det har kostat mellan cirka 600 – 700 kr  per biljett och folk har gladeligen betalat. Så välkommen hit och bjud gärna in de skolungdomar som spelar instrument och sjunger i Motala. Det vore en fin gest av kulturen att uppmuntra framtida musiker och sångare. Vi andra musikälskare betalar nog gärna litet mer för att också de skolungdomar som inte har råd ska få del av ert fina utbud.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa