Väljer Päivi Johansson ett illa valt skämt?

Vad menar Päivi Johansson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden? undrar Göran Sarring.
Vad menar Päivi Johansson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden? undrar Göran Sarring.

Men snälla Päivi Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, vad är det du säger!?, undrar Göran Sarring, kulturpolitisk aktivist och ordförande i Norrköpings Kulturskyddsförening.

Insändare 20 januari 2024 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Efter succéåren - nu dras stödet till filmfonden in" NT 17/1

I artikeln om att Filmfonden i Norrköping skall ”pausas” visar du först en riktigt stor förståelse för filmkonsten, och en uppskattning av de konstnärer, tekniker och administratörer, som på några år (med stöd av bland annat kommunens filmfond) byggt upp en imponerande verksamhet. En verksamhet som tydligt genererar en vinst för Norrköpings kommun.

Men i slutet av intervjun kommer ett anmärkningsvärt påstående: ”I dag är det ju så enkelt att göra en egen film. Du kan bara köra med din mobiltelefon.” Vad menar du? Är du helt okunnig om vad som krävs för att göra film? Eller vill du bara vara oförskämd? Eller är det ett illa valt skämt? 

Göran Sarring, kulturpolitisk aktivist och ordförande i Norrköpings Kulturskyddsförening 

NT:s debattredaktion har erbjudit Päivi Johansson att ge ett svar i samband med publiceringen av den här insändaren. Hon har avböjt att medverka "eftersom det är fler än jag som inblandade och politiska diskussioner pågår".


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa